Overzicht

Multidisciplinair studentenonderzoek

  • 6 oktober 2022

Studenten van verschillende opleidingen en hogescholen in de Randstad onderzochten hoe je patiƫnten kunt motiveren om fitter te worden.

De studenten, afkomstig van de Haagse Hogeschool, Hogeschool Leiden, Hogeschool Rotterdam en de Hotelschool Den Haag, kozen vanwege hun verschillende achtergronden voor verschillende invalshoeken. Zo deden er studenten mee van verpleegkunde, fysiotherapie, voeding en diëtiek, sportmanagement.

Wereld te winnen
De studentenprojecten laten zien dat er nog veel te winnen is als het gaat om het fitter krijgen van mensen die een behandeling ingaan. Zo concludeerden studenten van de hotelschool dat empathie, betrokkenheid en het wekken van vertrouwen hoger in het vaandel moeten staan bij ontslaggesprekken in de zorg. Ook vertrouwen in het zorgpersoneel blijkt een aandachtspunt. Studenten fysiotherapie zagen dat patiënten vaak worden overgeslagen in het bepalen van het zorgpad voor herstel. En verpleegkundestudenten belichtten knelpunten bij het opvolgen van leefstijladvies voor patiënten met darmkanker.

Meer informatie over:

het onderzoek van de studenten