Overzicht

Post-hbo verpleegkundig leiderschap

  • 15 juli 2022

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) start in september een post-hbo Verpleegkundig leiderschap. De opleiding richt zich specifiek op verpleegkundig leiderschap binnen ziekenhuizen.

‘We zien in de praktijk dat verpleegkundigen graag meer invloed willen op hun eigen werk, maar het soms lastig vinden om hun stem te laten horen en niet goed weten waar ze moeten beginnen om veranderingen in gang te zetten. Met deze post-hbo helpen we ze om de vaardigheden te ontwikkelen die daarvoor nodig zijn en delen we de nieuwste wetenschappelijke inzichten over verpleegkundig leiderschap’, vertelt opleidingscoördinator Gerdine Schep.

Opzet
De nieuwe post-hbo bestaat uit tien lesdagen, verspreid over een jaar. De basis bestaat uit een module over persoonlijk en professioneel leiderschap in een ziekenhuiscontext. Aansluitend leren deelnemers onder meer hoe ze een netwerk opbouwen, op een natuurlijke manier collega’s meenemen in hun ideeën en hoe je op een projectmatige manier verandertrajecten opzet. Ook is er aandacht voor de coachende rol van de regieverpleegkundige. 

Beproefd concept
De post-hbo is gebaseerd op een beproefd scholingstraject dat al voor een deel in verschillende ziekenhuizen in Nederland gegeven is. Om de aansluiting met de praktijk verder te borgen, is de nieuwe post-hbo ontwikkeld, samen met experts uit het werkveld.

Meer informatie over:

de post-hbo Verpleegkundig leiderschap bij de CHE