Overzicht

Désirée Bierlaagh wint Arendje Janse Prijs

  • 14 juni 2022

De Arendje Jansen Prijs is een prijs van Hogeschool Utrecht voor de verpleegkundige die het beste laat zien wat het inhoudt om je een leven lang te blijven ontwikkelen. Winnaar van 2022 is Désirée Bierlaagh.

Bierlaagh is verpleegkundige, verplegingswetenschapper, casemanager hersenletsel, practor Welzijn & Zorg bij mboRijland én zelfstandig ondernemer. Bierlaagh werd voor de prijs voorgedragen door collega’s uit haar netwerk. Zij verstaat volgens hen als geen ander de kunst van verbinden en kan anderen vertrouwen geven om te leren en te veranderen. Zo creëert ze omstandigheden om ‘te leren leren’ en biedt ze anderen vanuit de coulissen een podium. ‘Ze is erudiet, creatief, haar verbeeldingskracht is groot en laat zien dat leren veel verschillende nuances en betekenissen kent.’

Practoraat
Sinds 2019 is Désirée Bierlaagh aangesteld als practor in het mbo-onderwijs. Haar practoraat richt zich op de emancipatie en praktische wijsheid van de mbo-verpleegkundigen. Zij kijkt naar wat zich afspeelt tussen professionals, luistert naar hun verhalen. Deze verhalen gebruikt ze in haar continue zoektocht naar goede, wijze en praktische oplossingen voor de best mogelijke zorg in de huidige context van gezondheidzorg en welzijn.

Over de prijs
De Arendje Jansen Prijs voor Leven Lang Leren is in 2010 ingesteld bij het afscheid van Aty Jansen, hogeschooldocent en opleidingsmanager van verpleegkundige post-hbo-opleidingen. De prijs bedraagt duizend euro.

Meer informatie over:

de prijs en Désirée Bierlaagh