Overzicht

Vouchers voor onbekend talent

  • 30 mei 2022

Sinds half mei kunnen mbo-verpleegkundigen en verzorgenden IG van een aantal zorgorganisaties een Onbekend Talent-ontwikkeltraject volgen.

Deelnemers krijgen de kans om nieuwe vaardigheden en kennis te ontwikkelen op de werkvloer. Zij leren hoe ze een zelfgekozen probleem uit de eigen dagelijkse werkpraktijk kunnen signaleren, oppakken en verbeteren. Hierbij krijgen ze coaching en ook volgen ze onderwijsmodules.

Ontwikkeltraject
Het ontwikkeltraject wordt opgezet door het Van Kleef Instituut (VKI) en Albeda Zorgcollege. Deelnemers gaan aan de slag met allerlei vaardigheden: van leiderschap en samenwerking tot leren schrijven en presenteren. Het traject staat open voor verzorgden IG of mbo-verpleegkundigen met minimaal vier jaar werkervaring bij één van de volgende organisaties: Lelie Zorggroep, Laurens, Careyn (regio’s ZHE en DWO-NWN), Topaz, De Zellingen en Activite.

Waardebon
Het traject wordt betaald door ZonMw. Elke deelnemer krijgt een waardebon (voucher); hiermee kan zijn/haar werkgever het contract tijdelijk uitbreiden met acht uur per week. Zo hebben deelnemers tijd om alle activiteiten te doen die nodig zijn voor het leertraject.

Meer informatie over:

het ontwikkeltraject (ZonMw)

‘Onbekend Talent’ (VKI)