Overzicht

Zorg in de toekomst

  • 10 maart 2022

Hoe interesseer je jongeren, en ook ouderen, voor een baan in de zorg? Die vraag stond centraal tijdens een bijeenkomst van het Health Experience Center Slotervaart (HECS) van het ROC Amsterdam.

Het HECS ontving in februari een gezelschap, bestaande uit 35 vertegenwoordigers van onder andere het ministerie van VWS, werkgeversorganisaties, opleiders, de gemeente Amsterdam en het Actie Leer Netwerk. Gezamenlijk werd gepraat over de zorg in de toekomst en oplossingen om de tekorten in de zorg weg te werken

Samenwerking
In het HECS werken MBO College West, onderdeel van het ROC van Amsterdam, het Transferpunt Zorg & Welzijn, onderdeel van House of Skills, de HvA, het Nova College en InHolland samen aan duurzame ontwikkeling om studenten op te leiden voor de zorgsector. Vanzelfsprekend zijn verschillende zorginstellingen betrokken.

Campagne
Met een korte film over zorg in de toekomst werd een nieuwe campagne gelanceerd. De centrale boodschap: de zorg is door de toepassing van moderne zorgtechnologie een spannende werkkring. Daarnaast stond de toepassing van technologie centraal: hoe ziet het werken in de zorg er in de toekomst uit? Ook was er aandacht voor het tekort aan stageplaatsen (in de ziekenhuizen), het belang van duurzame innovatie, de werkwijze van het Tranfserpunt (dat zich richt op zij-instromers) en voor simulatie-en scenarioleren.

Meer informatie over:

het programma