Overzicht

Bianca Buurman nieuwe voorzitter V&VN

  • 26 januari 2021

Per 1 februari 2021 wordt Bianca Buurman (43) de nieuwe voorzitter van V&VN. Zij zal het voorzitterschap combineren met haar hoogleraarschap.

In 2000 startte Bianca Buurman haar loopbaan als verpleegkundige op de afdeling Infectieziekten van het AMC. Na haar promotie in 2011 aan de Universiteit van Amsterdam werd zij in 2015 lector. Later werd ze hoogleraar Acute Ouderenzorg aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast werkte zij als verpleegkundige op de dagkliniek Ouderengeneeskunde van Amsterdam UMC. Als Chief Nursing Officer adviseert ze sinds 2020 het ministerie van VWS over verzorgende en verpleegkundige vraagstukken; daarmee stopt ze per 1 februari.

Werk aan de winkel
Bianca Buurman: 'Verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zijn het fundament van de zorg. Dat is tijdens de coronapandemie voor iedereen goed duidelijk geworden. We zien ook dat onze beroepsgroepen onvoldoende zeggenschap en regie hebben over het eigen vak. Dat moet écht anders. Met onze vakinhoudelijke kennis en ervaring kunnen we de zorg beter organiseren. En er zal moeten worden geïnvesteerd in onze beroepsgroepen. De personeelstekorten lopen op en dat kunnen we ons niet permitteren, zeker nu niet. Er is werk aan de winkel.'

Meer informatie over:

de nieuwe voorzitter van V&VN