Overzicht

Nieuw leerwerktraject van drie zorgketenpartners

  • 17 september 2021

Onlangs is een nieuwe opleiding mbo-verpleegkundige (bbl) van Careyn, het Reinier de Graaf ziekenhuis en Albeda van start gegaan.

In een speciale klas met studenten namens Careyn en het Reinier de Graaf verzorgt Albeda Zorgcollege een leerwerktraject van 3,5 jaar. Door de samenwerking tussen de drie zorgketenpartners krijgen studenten de mogelijkheid om ook buiten hun eigen werkomgeving praktijkervaring op te doen: ze gaan tijdens de opleiding aan de slag in het ziekenhuis én in de verpleeg- en thuiszorg.

Kennis en ervaringen delen
Het is de eerste keer dat de twee zorgaanbieders en het opleidingsinstituut op deze manier gaan samenwerken. Freya Etman, Adviseur Leren & Ontwikkelen van het Reinier de Graaf ziekenhuis, licht toe: ‘Door samen in een klas te zitten, is het voor de studenten makkelijker om kennis en ervaringen vanuit de andere organisatie te delen. Bovendien doen ze ook zelf ervaring op buiten de eigen werkplek, omdat ze twee praktijkstages zullen lopen in de andere instelling. We zijn erg blij om op deze manier verpleegkundigen te kunnen opleiden en hopen dat zowel de studenten, patiënten als onze zorgorganisaties de vruchten gaan plukken van dit gezamenlijke leerwerktraject.’

Meer informatie over:

de samenwerking van de drie partners