Overzicht

Van voorschakeltraject naar bbl-opleiding

  • 25 augustus 2021

Vijftien woonleefassistenten volgden met succes een voorschakeltraject van het Friesland College en ouderenzorgorganisatie Meriant en maken nu de overstap naar de bbl-opleiding Maatschappelijke Verzorgende-IG plus.

Een woonleefassistent zorgt voor een zinvolle invulling van de dag met activiteiten en persoonlijke aandacht. Na het voorschakeltraject zijn deze vijftien deelnemers, veelal zonder een diploma op mbo-niveau 2, klaar voor de volgende stap.

Anders leren
‘Leren is best spannend als je twintig jaar niet naar school bent geweest’, geeft relatiemanager Krista Jansen van het Friesland College aan. ‘Veel mensen kijken vooral op tegen het maken van grote werkstukken, maar ervaren bij dit voorschakeltraject dat er meer manieren zijn om te laten zien wat je hebt geleerd. Met foto’s en een video bijvoorbeeld. Hiermee verlagen wij de drempel om weer te gaan leren. Deze nieuwe manier van leren past heel goed bij de medewerkers. Zij zijn terecht trots op wat ze doen.’

Meteen aan de slag
In augustus zijn de geslaagden gestart in de nieuwe functie van leerling-Verzorgende-IG bij Meriant. De opgedane kennis passen ze direct in de praktijk toe.

Meer informatie over:

de overstap van voorschakeltraject naar bbl-opleiding