Overzicht

Eerste afgestudeerde kinderverpleegkundige HCN (in CWZ)

  • 25 augustus 2021

Anouk d’Ancona, werkzaam in het CWZ in Nijmegen, nam recentelijk als eerste kinderverpleegkundige het diploma High Care Neonatologie (HCN) in ontvangst sinds dat diploma erkend is door het College Zorg Opleidingen.

“De combinatie van kinderverpleegkundige en neonatologieverpleegkundige is prachtig. De begeleiding en zorg die je als verpleegkundige kan bieden aan ouders en vroeggeborenen zijn zó bijzonder en waardevol’, aldus Anouk d’Ancona. ‘De vervolgopleiding is echt een aanvulling en verrijking op de kinderaantekening. Mijn klinische blik en kennis zijn vergroot. Ik kan veel beter klinisch redeneren rondom de vroeggeborene nu ik meer (achtergrond)kennis heb. (...) Het is fijn dat onze afdeling nu de CZO-erkenning heeft en dat in heel Nederland dezelfde eisen aan deze opleiding worden gesteld. Ik ben supertrots dat ik mijn diploma heb en lekker kan gaan werken als neonatologieverpleegkundige!'

Over CZO                                    
Het College Zorg Opleidingen (CZO) houdt toezicht op de kwaliteit van zorgopleidingen. Het CZO toetst en accrediteert zorgopleidingen om de kwaliteit ervan te behouden en waar mogelijk te verbeteren.

Meer informatie over:

de diplomering van Anouk d’Ancona

de opleidingseisen die CZO stelt aan de HCN-opleiding