Overzicht

Vijftiende cohort MPA afgestudeerd aan HAN

  • 9 april 2021

Vrijdag 19 maart studeerde 56 studenten van de Master Physician Assistant (MPA) af aan HAN University of Applied Sciences. Sinds de start van de opleiding gaat het om het vijftiende cohort gediplomeerden. In totaal hebben nu meer dan 450 studenten hun MPA bij de HAN afgerond.

Vanwege de coronacrisis kregen de gediplomeerden hun getuigschrift thuisbezorgd door de docenten. Marga Lurvink, Physician Assistant op de stroke-care unit en afdeling neurologie van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, was de eerste die haar mastergetuigschrift voor haar huis ondertekende.

Scriptieprijs
Niet alleen het getuigschrift viel Lurvink ten deel, maar ook de scriptieprijs die de MPA ieder jaar uitreikt. Van de vier genomineerden kwamen het onderzoek en de scriptie van Marga als beste uit de bus. De Physician Assistant onderzocht voor de afdeling neurologie de relatie tussen statines (cholesterolverlagende medicamenten) en prevalentie van ‘periodic limb movements during sleep’(PLMS). 

Afstudeerboekje
Informatie over de onderzoeken van Marga en de andere studenten zijn opgenomen in het speciaal voor deze gelegenheid uitgebrachte afstudeerboekje ‘Physician Assistants in beeld’.

Meer informatie over:

het afstuderen