Overzicht

Omscholen vanwege corona

  • 9 april 2021

Door de coronacrisis gaan hele sectoren (tijdelijk) dicht. Speciaal voor professionals die vrezen hun baan (mogelijk voorgoed) kwijt te raken, ontwikkelde een aantal partners in Limburg de ZuydSwitch-trajecten.

In Limburg hebben sectoren zoals zorg, ICT en techniek nog altijd volop vacatures. Een drietal trajecten bereidt ‘overstappers’ voor op een baan in een van deze sectoren.

Drie stappen
Elk traject bestaat uit drie stappen. De eerste stap is loopbaanoriëntatie en, indien gewenst, -advisering. In stap 2 begint de omscholing. Docenten stomen de kandidaten dan in enkele maanden tijd klaar om in een nieuwe sector aan de slag te gaan óf het gesprek aan te gaan met een nieuwe werkgever. Kandidaten die de Switchmodule Zorg volgen gaan dan, als onderdeel van de deeltijdopleiding Verpleegkunde, al aan de slag in de nieuwe organisatie. Na het ZuydSwitch-programma gaat de kandidaat vervolgens door met de daadwerkelijke opleiding op hbo-niveau: de deeltijdopleiding Verpleegkunde (bachelor).

Partners
Het ZuydSwitch-programma wordt vormgegeven door Zuyd Hogeschool met diverse partners, waaronder Leo loopbaan, het UWV, Banenrijklimburg, een aantal Limburgse werkgevers en Vista college. Deze laatste partner biedt vier oriëntatieprogramma’s aan voor kansrijke mbo-beroepen in de toekomst, onder meer in de sector zorg en welzijn.

Meer informatie over:

de ZuydSwitch-trajecten