Overzicht

Slotbijeenkomst LMNR

  • 9 maart 2021

Op 26 februari 2021 was de afsluitende bijeenkomst van het verpleegkundige leiderschapsprogramma LMNR 2.0: 'connecting the dots, notes on nursing'.

In februari 2019 startte een tweede groep fellows met een tweejarig verpleegkundig leiderschapsprogramma: Leadership Mentoring in Nursing Research (LMNR 2.0). Dit was gericht op gepromoveerde verpleegkundigen en postdocs, werkzaam als onderzoeker. Doel van het programma was meer groei van toonaangevende onderzoekers binnen de verplegingswetenschap in Nederland, met meer academische functies voor postdoctorale verpleegkundig onderzoekers.

Programma
Tijdens de slotbijeenkomst werden keynote presentaties verzorgd door prof. dr. Anne Marie Rafferty, president of Royal College of Nursing UK, en prof. dr. Bianca Buurman. De fellows lieten met filmpjes en animaties aan de hand van hun eigen onderzoekslijnen zien hoe zij de 'dots' in het verpleegkundige hart verbinden. Daarnaast waren er bijdragen over de toekomst van het verpleegkundig onderzoek van prof. dr. Jet Bussemaker (voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving), dr. Marian Kaljouw (voorzitter Nederlandse Zorgautoriteit) en prof. dr. Jeroen Geurts (voorzitter ZonMw). Verder debatteerden de deelnemers, onder leiding van Jan Hamers, over de verbinding tussen wetenschap, onderwijs en de klinische praktijk. Programmaleiders Thóra Hafsteinsdóttir en Lucie Boonekamp gaven een reflectie op het programma LMNR 2.0. Aansluitend vond de uitreiking van de certificaten plaats voor de fellows en genodigden.

Meer informatie over:

(de afsluiting van) het programma LMNR 2.0