Overzicht

Resultaten van LIME

  • 27 november 2020

Innovatief meten kan de zorg verbeteren en efficiƫnter te maken en verdient daarom een boost, vinden Zuyd Hogeschool en drie partners. Zij startten in 2017 met het project LImburg MEet (LIME). Inmiddels worden de eerste producten opgeleverd.

LImburg MEet (LIME) werd opgezet in nauwe samenwerking met Universiteit Maastricht, Brightlands en de Provincie Limburg. LIME is een project waar iedereen met vragen over meten in de zorg terechtkan. Met behulp van patiënten, mantelzorgers, zorgprofessionals, bedrijven, overheden, zorginstellingen, onderzoekers en studenten wordt vervolgens aan een antwoord gewerkt.

Meten is weten
Onder het motto ‘meten is weten’ verbindt LIME als een grote lijmtube partijen aan elkaar voor elke vraag over meten in de zorg. Waar nodig, wordt een praktijkgericht onderzoek opgezet waarin studenten van verschillende Zuyd-opleidingen met elkaar samenwerken. Maar ook bedrijven en zorginstellingen doen volop mee. Net als patiënten, zorgprofessionals, docenten en onderzoekers.

Activiteitenmeter
Er zijn al verschillende snufjes ontwikkeld, waaronder een speciaal apparaatje dat elke beweging van de gebruiker nauwkeurig registreert: de MISS Activity®. Deze activiteitenmeter is ideaal voor mensen met chronische aandoeningen en ouderen met een lage loopsnelheid. Op het scherm zien patiënt en behandelaar bovendien meteen of er sprake is van overbelasting.

Meer informatie over:

het project LIME