Overzicht

KLM'ers in de ouderenzorg

  • 27 november 2020

ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties, is trots op de samenwerking die dit jaar is gestart met luchtvaartmaatschappij KLM. Voormalig cabinepersoneel kan zich laten omscholen voor de ouderenzorg.

Door de coronacrisis moet KLM het personeelsbestand inkrimpen. Samen met ActiZ werden mensen van de cabin crew daarom geïnteresseerd voor een overstap naar de ouderenzorg.

Overstappers
Tot nu toe namen ruim 270 KLM’ers deel aan informatiebijeenkomsten bij zorgorganisaties: 40 van hen startten met een traject en 35 van hen hebben inmiddels een overstap naar de ouderenzorg gemaakt. Ook stewardess Claudia Kemble is overstag. 'Toen er gesproken werd over de vrijwillige vertrekregeling, was ik daar eigenlijk nog helemaal niet mee bezig, tot het aanbod van Actiz kwam over omscholing naar de zorg. Dat vond ik wel interessant. Maar ook het idee van een nieuwe opleiding doen en tegelijkertijd werken sprak mij aan', zo vertelt ze op de website van Hart van Nederland.

Wordt vervolgd …
ActiZ beschouwt het project als een succes. Door de gelegde contacten is de verwachting dat meer mensen interesse zullen tonen als er meer duidelijkheid is over de plannen voor de toekomst van KLM. 

Meer informatie over:

de samenwerking tussen Actiz en KLM

het verhaal van Claudia