Overzicht

Opleidingseisen Basis Acute Zorg vastgesteld

  • 29 september 2020

CZO heeft de opleidingseisen van de Basis Acute Zorg vastgesteld. Opleidingsinstituten en zorginstellingen kunnen vanaf 24 september een erkenning aanvragen en studenten krijgen na afronding een landelijk erkend CZO-certificaat.

De opleidingseisen zijn vertaald in vijf Entrustable Professional Activities (EPA’s): controleren en onderhouden van de werkplek in de acute setting, zorgdragen voor de eerste initiële opvang van een zorgvrager binnen een acute setting, laagcomplexe zorg verlenen aan een zorgvrager binnen de acute setting, middencomplexe zorg verlenen aan een zorgvrager binnen de acute setting en zorg verlenen aan een zorgvrager met een cardiorespiratoir arrest (ILS). Deze EPA’s vormen het uitgangspunt voor de vormgeving van de BAZ. Als ze goed geïmplementeerd zijn in de opleiding en voldaan wordt aan de specifieke bepalingen, voldoet deze opleiding aan de opleidingseisen.

Over CZO
Het CZO is een landelijke onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de kwaliteit van functiegerichte zorgopleidingen, met als doel effectief en eenduidig opgeleide zorgprofessionals, volgens de opleidingseisen.

Meer informatie over:

de opleidingseisen en certificering
CZO