Overzicht

Meeloopstage studenten BMH

  • 17 januari 2020

Recentelijk deden vijftien studenten van de Bachelor Medische Hulpverlening (BMH) een meeloopstage op het OK-complex van ViaSana.

De animo voor de BMH is ieder jaar groter dan het aantal opleidingsplekken. De HAN zou het aantal plekken graag uitbreiden, maar is hiervoor ook afhankelijk van de stagecapaciteit in het werkveld. De hogeschool is dan ook blij dat ViaSana een aantal broodnodige stageplekken kan aanbieden. Tijdens de meeloopstage ontdekken studenten de vijf domeinen binnen de medische hulpverlening: spoedeisende eerste hulp, cardiologie, anesthesie, operatieve zorg en ambulancezorg.

Over ViaSana
Met adviezen, operaties en pijnbehandelingen worden binnen ViaSana jaarlijks meer dan 10.000 patiënten uit Nederland geholpen, die bewegings- en pijnklachten hebben gekregen die zijn ontstaan door overbelasting (sport of werk), na een ongeval of door veroudering.

Leuk en leerzaam
De meelopende studenten waren enthousiast. Jopie Bonnemaijers: ‘Dankzij de stages zie je echt wat je gaat doen. Je kunt daar maar beter snel achter komen, zodat je op tijd de juiste studierichting kunt kiezen. Je kunt zo snel inschatten wat je leuk vindt en wat bij je past.’

Meer informatie over:
de meeloopstages