Overzicht

Publicatie over praktijkgericht onderzoek

  • 29 mei 2020

Regieorgaan SIA komt met een nieuwe publicatie over praktijkgericht onderzoek én 17 inspirerende voorbeelden, onder meer uit het zorgonderwijs.

Met bijna 700 lectoren bij alle hogescholen van Nederland wordt er flink aan de weg getimmerd met praktijkgericht onderzoek. De publicatie is bedoeld om nog meer mensen de weg te laten vinden naar die enorme bron van kennis.

LIN
Eén van de voorbeelden gaat over Leer en Innovatie Netwerken (LIN’s) van Hogeschool InHolland. Een LIN is een samenwerking tussen een zorginstelling en het onderwijs. Studenten, verpleegkundigen en verzorgenden werken er samen aan kwaliteitsprojecten die voortkomen uit vragen en behoeften van de werkvloer. Met altijd als doel de kwaliteit van de zorg en het welzijn van de cliënten binnen de instelling te verhogen en interventies te ontwikkelen die dit mogelijk maken.

Initiatiefnemers
De publicatie is een initiatief van Vereniging Hogescholen, het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA en het Netwerk Onderzoekscommunicatie Hogescholen.


Meer informatie over:
de publicatie