Overzicht

Stelling

  • 20 september 2019

Mobiele telefoon, vloek of zegen?

Zowel tijdens het leren in de klas als op de werkvloer is de mobiele telefoon niet meer weg te denken. Tijdens lessen kunnen studenten via hun mobiel quizvragen beantwoorden of meer informatie zoeken over de onderwerpen die centraal staan. Een onderzoek van V&VN uit 2018 laat zien dat 69 procent van de ondervraagden (n=1525) de mobiele telefoon professioneel gebruikt. In 72 procent van de gevallen wordt dat verplicht door de werkgever (www.venvn.nl/Berichten/ID/2494125).

Daarnaast ergeren mensen zich enorm aan het gebruik ervan: tijdens koffiepauzes is er geen gesprek meer mogelijk, omdat vrijwel iedereen zijn mail checkt, appt of een spelletje doet. En qua hygiëne is er ook nog wel het één en ander aan te merken op het gebruik van de telefoon tijdens het werk. In collegezalen hebben studenten last van de schermen van studenten die in de rij ervoor zitten en spelletjes aan het spelen zijn. 

De stelling waarop u kunt reageren, luidt: 'Het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het werk en in de les heeft meer nadelen dan voordelen'.

Wilt u hierop reageren?
Stuur een bijdrage van maximaal 250 woorden uiterlijk 23 september 2019 naar: redactie@onderwijsengezondheidszorg.nl. U kunt ook reageren via Twitter met #OenG of met @OenGredactie. Of via de LinkedIn-groep Tijdschrift Onderwijs en Gezondheidszorg. 
De redactie behoudt zich het recht voor om bijdragen in te korten of te weigeren.