Overzicht

Spaanse verzorgenden aan de slag in Zeeland

  • 4 september 2019

De personeelsschaarste in de zorg vraagt om creatieve oplossingen. In Zeeuws-Vlaanderen verwelkomde Tragel, een aanbieder van gehandicaptenzorg, in augustus acht Spaanse verzorgenden. Daarnaast investeert Tragel in het opleiden van nieuw Nederlands personeel.

Zeeuws-Vlaanderen heeft te maken met een groot tekort aan medewerkers wegens doorzettende bevolkingskrimp. In Valencia (Spanje) is de werkloosheid juist hoog. Daarom waagden acht Spaanse verzorgenden de stap: deze zomer verhuisden zij naar Zeeuws-Vlaanderen, waar ze in dienst komen bij Tragel.  

Cursus
In de zomer deden deze verzorgenden een cursus Nederlands en zijn ze klaargestoomd voor een mooie toekomst in Zeeuws-Vlaanderen. De verzorgenden beschikken over een Europees erkend diploma, vergelijkbaar met niveau 3 Zorg, en vervullen binnen Tragel vacatures bij Gedrag & Ontwikkeling en Zorg & Beleving. Ze worden de eerste periode door zogenoemde buddy’s wegwijs gemaakt in het sociale leven én op hun werk.

Zelf mensen opleiden
Ook dichter bij huis zoekt Tragel medewerkers; er wordt geworven in onder meer Zeeland en Vlaanderen. Daarnaast blijft het zelf opleiden van nieuwe medewerkers een belangrijke weg om nieuw personeel aan te trekken Op maandag 2 september zijn er 43 leerlingen aan de interne BBL-opleiding begonnen.

Meer informatie over:

het wervings- en opleidingsbeleid van Tragel