Overzicht

Zomerschool WelSlagen

  • 24 mei 2019

Kandidaten in de regio Noord-Holland bij wie de basiskennis en -vaardigheden nog onvoldoende zijn om een opleiding in de zorg te starten, kunnen in de zomer bijgespijkerd worden in het project WelSlagen.

Elf deelnemers ontwikkelen zich in een zomerprogramma van vier maanden zodanig, dat ze in september kunnen deelnemen aan de werken/lerenopleiding Verzorgende IG niveau 3. Gemiddeld 24 uur per week werken zij aan hun ontwikkeling. De basislessen in zorgvakken worden op locatie verzorgd door ROC Kop van Noord-Holland, aangevuld met lessen door Magentazorg en De Zorgcirkel. Praktische kennis doen de kandidaten op tijdens hun stage in de thuiszorg van De Zorgcirkel en binnen woonzorglocaties van Magentazorg.

Extra ondersteuning
Binnen WelSlagen wordt alles gedaan om wél te slagen. Met bijles als iemand extra hulp nodig heeft met taal of rekenen en twee coaches vanuit Calibris Advies om praktische vraagstukken op te lossen.

Veel enthousiasme
Anne de Valk, HR-adviseur bij De Zorgcirkel, is erg enthousiast over het project. ‘Het is mooi om mensen te helpen zichzelf verder te ontwikkelen. En de deelnemers zijn erg trots dat zij meedoen en zeer gemotiveerd voor de ouderenzorg. Dat geeft energie!’

Meer informatie over:

De Zomerschool (Magentazorg)
De Zomerschool (Calibris Advies)