Overzicht

Brabantse scholen en zorgorganisaties werven samen zorgpersoneel

  • 2 april 2019

Een aantal Brabantse organisaties heeft de handen ineengeslagen om de kwaliteit van zorg te verbeteren en meer medewerkers te werven.

Avans Hogeschool, het Vitalis College, zorgorganisaties De Riethorst Stromenland, Thebe, Prisma, Volckaert en werkgeversorganisatie Transvorm zijn gestart met het samenwerkingsverband Brabant Plus.

Vier thema's
Het samenwerkingsverband wil in de regio werken aan vier thema's: de instroom van nieuwe medewerkers in de zorg (onder andere door gezamenlijke wervingsactiviteiten voor zij-instromers te organiseren), praktijk en onderwijs bij elkaar brengen (onder meer door de pilot Praktijkgestuurd Leren), het voorkomen van uitstroom van medewerkers (bijvoorbeeld via het inzetten van een buddysysteem) en door anders te werken, met meer aandacht voor sociale en technologische innovaties. 

Ook elders
Ook op andere plekken in het land slaan zorg- en onderwijsorganisaties de handen ineen bij het aanpakken van het personeelstekort en het verhogen van de kwaliteit van zorg, bijvoorbeeld in de regio Leiden en Utrecht.

Meer informatie over:

het samenwerkingsverband