Overzicht

Onderwijs over verward gedrag

  • 15 maart 2019

Hoe implementeer je kennis over verward gedrag in mbo, hbo, wo en in (bij)scholing? Daarover wisselden projectleiders van dertien onderwijsprojecten ervaringen en ideeën uit op 16 januari.

De projectleiders deelden met elkaar wat ze zoal hebben ontwikkeld en wat er nog op de rol staat. Zo heeft de Hogeschool Utrecht een onderwijsmodule gemaakt voor studenten verpleegkunde, veiligheidskunde en social work in het hbo en mbo. De focus ligt op het herkennen van crisissituaties en het voorkomen van escalaties. Het Kenniscentrum Zorginnovatie van de Hogeschool Rotterdam ontwikkelt een kennisbundel ‘Verward gedrag in de wijk’ en een daarvan afgeleid lesprogramma. En bijvoorbeeld de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen actualiseert het onderwijsprogramma voor medisch hulpverleners, zoals ambulancehulpverleners en personeel op de SEH, zodat zij kunnen omgaan met mensen met verward gedrag.

Over het Actieprogramma
Met het Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met Verward Gedrag (AVG) draagt ZonMw bij aan het realiseren van een goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag en hun omgeving. Belangrijk onderdeel van het programma is het beter toerusten van huidige en toekomstige professionals.

Meer informatie over:

de bijeenkomst op 16 januari