Overzicht

Erkende opleiding arboverpleegkundigen terug van weggeweest

  • 15 maart 2019

Jarenlang bestond er in Nederland geen door de beroepsvereniging erkende opleiding tot arboverpleegkundige. Eind 2018 kwam hier verandering in.

Toen ging de vernieuwde post-hbo-opleiding tot arboverpleegkundige van start aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De hogeschool heeft er samen met de afdeling V&VN Arboverpleegkundigen voor gezorgd dat deze opleiding goed aansluit bij de nieuwe beroepsprofielen. 

Meer vraag
Petra Jonker-Jorna, arboverpleegkundige en vicevoorzitter van de afdeling V&VN Arboverpleegkundigen, is blij met de komst van de nieuwe opleiding: ‘De functie van arboverpleegkundige bestaat eigenlijk al heel lang. Het is de oudste functie binnen de bedrijfsgezondheidzorg. Toch verdween deze functie rond de eeuwwisseling bij de arbodiensten naar de achtergrond. De erkende opleiding zat niet vol, dus die werd opgeheven. Inmiddels is er weer meer vraag naar arboverpleegkundigen, mede vanwege het verwachte tekort aan bedrijfsartsen. Hierdoor kijken arbodiensten naar andere mogelijkheden en komen arboverpleegkundigen weer in beeld.’ 

Meer informatie over: