Overzicht

Bijscholen in de Escape Room Persoonsgerichte Zorg

  • 25 oktober 2018

In de Escape Room Persoonsgerichte Zorg kunnen zorgprofessionals spelenderwijs leren hun gevoel en intuïtie te gebruiken bij hun contact met cliënten.

De Escape Room Persoonsgerichte Zorg is samen met kwaliteitsdeskundigen van Omring ontwikkeld, maar nu ook bij elke zorglocatie van Nederland te gebruiken. In de Escape Room leren zorgmedewerkers - op een speelse manier - hoe ze de persoonlijke zorg kunnen leveren die bij de fictieve hoofdpersoon Ria past.

Puzzels oplossen
Met behulp van filmpjes en vragen op de bijgeleverde tablet en aanwijzingen in de kamer halen spelers waardevolle en persoonlijke informatie op. Wat vindt de cliënt belangrijk? Waar houdt zij van? Het oplossen van de ene puzzel geeft toegang tot de volgende. Ook gaan ze in gesprek met de virtuele familie van de nieuwe bewoner. Pas als alle puzzels zijn opgelost, gaat de Escape Room open.

Meer ruimte
Hanneke Bonfrer, Innovatie booster bij Omring, hoopt dat zorgmedewerkers dankzij het spel meer ruimte voelen om echt te handelen naar wat een cliënt op een bepaald moment nodig heeft, ook al is dat iets anders dan er in het zorgplan staat.

Regels belemmering bij persoonlijke zorg
Uit eerder onderzoek van de Erasmus School of Health & Policy Management en Zorgbelang Zuid-Holland bleek al dat regels de persoonsgerichte zorg in de weg kunnen staan. 



Meer informatie over: