Overzicht

Ambassadeurs wijkverpleegkundigen succesvol

  • 5 september 2018

In augustus boden 42 ‘ambassadeurs wijkverpleegkundigen’ het evaluatierapport ‘Opbrengsten vijf jaar ambassadeurs voor de wijkverpleegkundigen’ aan minister Hugo de Jonge (VWS) aan. Uit het rapport blijkt onder meer dat de ambassadeurs gegroeid zijn in leiderschap.

De ambassadeurs hebben meer lef hebben gekregen en ervaren ook een toename in assertiviteit, persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zij zijn rolmodellen voor de beroepsgroep, zorgen voor een positief imago voor de wijkverpleging, zijn succesvol in het werven van nieuwe collega’s en geven gastcolleges bij de opleiding verpleegkunde op hogescholen, aldus de onderzoekers. De evaluatie is uitgevoerd door het lectoraat Chronisch Zieken van Hogeschool Utrecht. 

Leertraject
De 42 wijkverpleegkundigen hebben deelgenomen aan een leertraject van negen maanden, gefinancierd door ZonMw en opgezet door V&VN en bureau Lambregts. Ze volgden trainingsdagen, kregen op maat coaching over leiderschap en hebben leren lobbyen, onderhandelen en omgaan met de media.

 

Meer informatie over:
ambassadeurs succesvol
ambassadeurs wijkverpleegkundigen