Overzicht

Subsidie voor vakcommunity hbo-v

  • 2 juli 2018

Het ministerie van OCW stelt geld beschikbaar voor een jaarlijkse Stimuleringsregeling Open en online onderwijs. Onlangs werd (binnen de pijler 'open leermaterialen') onder meer het project ‘Samen hbo verpleegkunde’ gehonoreerd.

Samen hbo verpleegkunde heeft de ambitie om de kwaliteit van onderwijs te verhogen door leermaterialen van hogere kwaliteit beschikbaar te stellen. Dit bij voorkeur op een zo efficiënt mogelijke manier. Hiervoor wordt een eerder door vijf instituten opgesteld platform voor delen en hergebruiken van open leermaterialen uitgebreid voor gebruik door zeventien instituten, verenigd in het Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde (LOOV). Het project loopt tot april 2020.

Actieve vakcommunity
Om het platform met leermaterialen up-to-date te houden, de hoeveelheid leermaterialen uit te breiden en delen en hergebruik te bevorderen, is een actieve vakcommunity een vereiste. Dit project wil deze vakcommunity opzetten en uitbouwen, onder meer via verankering met bestaande congressen en face-to-facebijeenkomsten. Een belangrijke activiteit is gezamenlijk nieuw leer­materiaal ontwikkelen en onder open licentie delen. Ook wil men de vakcommunity verankeren in bestaande vakorganisaties. Ten slotte wordt onderzoek verricht naar de rol van de vakcommunity bij de adoptie van open leer­materialen binnen de zeventien bacheloropleidingen verpleegkunde. Ervaringen en onderzoeks­resultaten worden gedeeld via de community en door presentaties en kennisuitwisseling op (inter)nationale congressen en bijeenkomsten.

 

Meer informatie over:

het project