Overzicht

Onderwijs over verward gedrag

  • 2 juli 2018

Dit najaar starten dertien projecten met het verbinden van het zorg-, welzijns- en veiligheidsdomein in het onderwijs voor professionals die te maken hebben met mensen met verward gedrag.

Omgaan met verward gedrag gaat over goed contact tussen mensen. Voorwaarde hiervoor is een goede samenwerking tussen de drie domeinen (zorg, welzijn, veiligheid), tussen opleidingen en opleidingsniveaus én natuurlijk samenwerking met de mensen die verward gedrag vertonen en hun omgeving. De leefwereld van mensen die verward gedrag vertonen, moet daarbij altijd centraal staan. Daarom is het belangrijk dat opleidingen aandacht besteden aan rolarticulatie en hun studenten leren om voorbij de grenzen van hun eigen domein te (durven) kijken.

Ervaringsdeskundigen
De projecten zijn gericht op het mbo en hbo en op bij- en nascholingsprogramma’s. Zo wordt bijvoorbeeld aan de Hogeschool Rotterdam een minor ontwikkeld voor de opleidingen social work, verpleegkunde, sociaal juridische dienstverlening, hbo-recht en integrale veiligheid. Studenten leren interprofessioneel samen te werken rondom mensen met verward gedrag.

Financiering
In alle projecten staat het perspectief van ervaringsdeskundigen centraal en hebben ze een expliciete rol. De projecten worden gefinancierd door het Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met verward gedrag.

Meer informatie over:

onderwijs over verward gedrag