Overzicht

Nieuw: de Wijkkliniek

  • 2 juli 2018

Onlangs opende de Wijkkliniek in Amsterdam-Zuidoost haar deuren voor de eerste patiƫnten. Deze kliniek richt zich speciaal op ouderen die anders waarschijnlijk op de spoedeisende hulp zouden belanden.

De Wijkkliniek is een samenwerking van het AMC, Cordaan en zorgverzekeraar Zilveren Kruis. In de Wijkkliniek kunnen ouderen zowel acute medische zorg krijgen als goede ondersteuning en begeleiding om verdere achteruitgang te voorkomen. Het doel is om mensen zo fit mogelijk weer naar huis te laten gaan, binnen maximaal twee weken. Als het initiatief slaagt, wil Zilveren Kruis het landelijk uitbreiden.

‘Toffe uitdaging’
In de Wijkkliniek werken onder meer: een geriater, een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, fysiotherapeuten en andere zorgmedewerkers. Vierdejaars student verpleegkunde Imara Boersma (22) start haar loopbaan als verpleegkundige bij de Wijkkliniek. ‘Het is mijn eerste echte baan. Ik vind het echt een toffe uitdaging om hier aan de slag te gaan. Alles is nieuw en van tevoren weten we nog niet hoe alles gaat lopen. Ik heb bewust voor de Wijkkliniek gekozen, want dit is zo uniek! Bovendien is het een mooie combinatie. Ik leer meer over de ziekenhuiszorg, maar ook over de verpleeghuis- en de wijkzorg.’

Meer informatie over:

de Wijkkliniek (V&VN)

de Wijkkliniek (Zilveren Kruis)