Overzicht

Vernieuwende zorgtechnologie

  • 21 maart 2018

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat investeren 12 miljoen in startende ondernemingen die innovatieve zorgtechnologie ontwikkelen.

Beide ministeries investeren dit bedrag in de zogenoemde Seed Capital-regeling. Via deze regeling kunnen investeringsfondsen geld steken in mkb’ers met slimme zorgideeën.

Ook in het onderwijs
Ook het onderwijs werkt aan/met vernieuwende zorgtechnologie. Zo bundelden MBO College Almere en de GezondheidFabriek (een samenwerkingsverband van zorg/dienstverleners, bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen) eind 2017 hun krachten om samen een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling, kennis en het gebruik van e-health in Nederland. Studenten van zorg- en techniekopleidingen werken samen in dit programma; het zorgtechnologiebedrijf Cinnovate ondersteunt de studenten met kennis en techniek. De studenten krijgen bijvoorbeeld de kans om een skillslab in te richten waar innovatieve zorgtechnologie met ‘slimme sensoren’, camera’s en dwaaldetectie in geplaatst gaat worden.

 

Meer informatie over:

het geld voor de start-ups
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/nieuws/2018/01/22/€-12-miljoen-extra-voor-start-ups-zorg

de samenwerking tussen MBO College Almere en de GezondheidsFabriek
https://www.rocvanflevoland.nl/Actueel/2017/MBO-College-Almere-en-GezondheidFabriek-slaan-hand