Overzicht

Bijeenkomst onderwijsinnovaties ouderenzorg

  • 21 maart 2018

Op 5 april vindt bij ZonMw in Den Haag de bijeenkomst ‘onderwijsinnovaties in de ouderenzorg’ plaats. Tijdens de bijeenkomst worden nieuwe onderwijsproducten gepresenteerd en gedeeld.

Aanleiding van deze bijeenkomst is de afronding van projecten van de subsidieronde Onderwijs omtrent wonen, welzijn en zorg. Binnen deze projecten werden onderwijsproducten ontwikkeld, gericht op het verbeteren van de ondersteuning van mensen met dementie. De producten zijn bestemd voor het zorg- en welzijnonderwijs (initiële opleidingen en bij- en nascholing). Tijdens de bijeenkomst gaat men samen op zoek naar manieren waarop onderwijsinnovaties verder kunnen worden benut en gedeeld.

Twee voorbeelden van projecten
Wat werd er zoal ontwikkeld? Bijvoorbeeld een onderwijsprogramma, bestaande uit vier separate modules (4x5 EC’s) op het snijvlak van wonen, zorg en welzijn (Zuyd Hogeschool). En MBO Utrecht, De professionele mens en Gemeente Utrechtse Heuvelrug ontwikkelden een e-learningmodule voor mbo-leerlingen van horeca-, detailhandel- en verzorgingsopleidingen. Het is de bedoeling dat de mbo-leerlingen de geleerde kennis overdragen aan collega’s op hun stageplek.

Meer informatie over:

de bijeenkomst op 5 april
https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/bijeenkomst-onderwijsinnovaties-in-de-ouderenzorg/

de veertien projecten
https://www.zonmw.nl/nl/onderzoek-resultaten/ouderen/onderwijsprojectenouderen/