Overzicht

SectorplanPlus

  • 2 januari 2018

Via SectorplanPlus maakte het kabinet onlangs 30 miljoen euro vrij om een begin te maken met het aanpakken van personeelstekorten in zorg en welzijn.

Het bedrag maakt deel uit van een investering van in totaal 320 miljoen euro in deze kabinetsperiode voor onder meer nieuwe instroom en om- en bijscholing van medewerkers in de zorg. Hiervan is 260 miljoen euro bestemd voor de verpleeghuizen; de rest voor de overige sectoren in zorg en welzijn.

Impuls opleidingstrajecten
Doel van de subsidie: een extra impuls geven aan korte en langere opleidingen en trajecten die zijn gericht op nieuwe instroom en ook op met ontslag bedreigde werknemers, zodat zij sterker kunnen staan in hun verdere loopbaan. Verder kan de subsidie worden aangewend voor opscholing binnen de organisaties om ruimte te creëren voor nieuwe instroom. En voor de opleiding van praktijkopleiders om de nieuwe instroom goed te kunnen begeleiden.

Niet voor managers
De opleidingen en trajecten moeten gericht zijn op medewerkers in cliënt/zorggerelateerde taken. Dat betekent dat (met uitzondering van praktijkopleiders) het management en de ondersteunende en facilitaire medewerkers in deze tranche hier geen gebruik van kunnen maken.

Meer informatie over:

SectorplanPlus
https://btn.nu/kabinet-maakt-nog-dit-jaar-e30-miljoen-vrij-voor-het-aanpakken-van-personeelstekorten-in-zorg-en-welzijn/
https://www.fcb.nl/nieuws/sectorplanplus-zorg-welzijn-eerste-tranche-vanaf-22-november-geopend