Overzicht

Sparkcentres HAN

  • 6 februari 2017

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) wil in 2017 zes samenwerkingen formaliseren binnen het zogeheten ‘Sparkcentre Concept’.

Sparkcentres zijn hybride leeromgevingen op het gebied van zorg en welzijn waarin onderwijs, onderzoek en praktijk bij elkaar komen. Studenten, docenten, onderzoekers en professionals werken intensief samen in interprofessionele zorg- en welzijnsverlening en doorlopende onderzoekslijnen.

Sparkcentre Wijchen Gezond
Het Sparkcentre Wijchen Gezond is al van start gegaan. Volgens Karin van Landsbergen, wijkdocent in Sparkcentre Wijchen, is de aanpak in de Sparkcentres fundamenteel anders. 'We leren de studenten vanaf het eerste studiejaar geïntegreerd te denken, door samen te werken met andere disciplines.' Zo hebben twee stagiaires een gezondheidsspel voor kinderen gemaakt over positieve gezondheid, waarbij ze de term ‘gezondheid’ breed interpreteerden: er zijn bijvoorbeeld ook vragen opgenomen over cyberbullying (pesten via internet). Joop de Vette, huisarts in Wijchen en huisartsenopleider voor het Radboudumc, reageert hierop: 'Kijk, dit is mooi: ik heb geen idee wat cyberbullying is. Als zorgprofessional leer ik ook veel van de studenten!'

Meer informatie over:

de Sparkcentres
https://www.han.nl/onderzoek/nieuws/convenant-radboudumc-han/