Overzicht

Laatste zorg dak- en thuislozen

  • 6 februari 2017

Verschillende organisaties ontwikkelden samen een handreiking met praktische adviezen voor het verlenen van pallliatieve zorg aan dak- en thuislozen.

Over de zorg in de laatste levensfase aan dak- en thuisloze mensen is weinig praktische literatuur beschikbaar. Dit is de eerste handreiking met casuïstiek en adviezen voor ieder die met deze doelgroep werkt. In de handreiking is te lezen waarom palliatieve zorg voor deze groep  bijzonder is en wat er nodig is om goede palliatieve zorg te bieden. De handreiking is een pleidooi voor meer samenwerking tussen de betrokkenen en gebruik van elkaars deskundigheid.

Voor wie?
De adviezen zijn bedoeld voor zorgverleners en managers in de maatschappelijke opvang, verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg. Ook biedt de handreiking praktische en beleidsmatige adviezen voor zorgverleners en managers in de algemene somatische zorg of palliatieve zorgvoorzieningen die zorg geven aan dak- en thuislozen. De  handreiking is tevens te gebruiken in de agogische, verzorgende en verpleegkundige mbo- en hbo-opleidingen en bijscholing.

Door wie?
De handreiking is ontwikkeld door het Nivel, samen met VUmc/EMGO+, GGZ inGeest, Hogeschool Inholland en Parnassia. Subsidie werd gegeven door Fonds NutsOhra en RCOAK. 



Meer informatie over:

de handreiking
http://www.nivel.nl/nl/nieuws/handreiking-zorg-laatste-levensfase-van-dak-en-thuislozen