Overzicht

E-learning laaggeletterdheid en medicijngebruik

  • 6 februari 2017

De nieuwe gratis e-learning 'Omgaan met laaggeletterden' van de KNMP toont zorgverleners hoe ze laaggeletterde patiënten kunnen herkennen en begeleiden bij hun medicijngebruik.

Laaggeletterden begrijpen niet altijd de informatie en instructies over medicijngebruik. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en therapie-ontrouw. De e-learning is bedoeld voor apothekersassistenten, verpleegkundigen en verzorgenden. De online cursus laat zien hoe je een gesprek voert met een laaggeletterde over diens medicijngebruik. Welke vragen stel je en op welke manier? Ook geeft de e-learning uitleg over diverse begrippen rond medicijngebruik.

Onderwerpen
De volgende onderwerpen komen aan bod: Welke signalen duiden op laaggeletterdheid? Hoe herken je onjuist gebruik van geneesmiddelen? Hoe pas je de communicatie het beste aan de laaggeletterde patiënt aan? Waarom zijn laaggeletterde patiënten eerder therapie-ontrouw? Wat zijn de gevolgen van therapie-ontrouw?

Campagne
De e-learning is onderdeel van de campagne Kunt u dat even uitleggen? van de KNMP (beroeps- en brancheorganisatie van apothekers) en Pharos (expertisecentrum gezondheidsverschillen).

Meer informatie over:

de e-learning
http://www.kennispleinchronischezorg.nl/eerstelijn/gezondheidsvaardigheden-nieuws-e-learning-laaggeletterdheid-en-medicijngebruik.html
http://organiq.nl/knmp/KNMP-LG/KNMP-LG.htm