Overzicht

Brochure over ICT en ouderen

  • 6 februari 2017

Hoe kunnen ICT-oplossingen ouderen helpen om zo lang mogelijk actief te zijn, sociaal verbonden te blijven en zelfstandig te wonen? De brochure ‘De kweekvijver van AAL’ laat het zien.

In het Europese stimuleringsprogramma Active and Assisted Living (AAL) werken talloze mensen, bedrijven en organisaties aan ICT-oplossingen die ouderen ondersteunen. Met de brochure laat ZonMw zien wat het Europese programma tot nu voor Nederland heeft opgeleverd. Vooral de betrokkenen zelf komen in de brochure aan het woord. Van ouderen die meedenken over nieuwe ICT-oplossingen tot bedrijven die concrete producten en diensten op de markt brengen. Hun verhalen geven een inspirerend doorkijkje naar de toekomstige leefwereld van ouderen.

Inspiratiedag
Op 20 januari werd de brochure uitgereikt aan verzorgenden en verpleegkundigen tijdens de inspiratiedag ‘Op reis door de zorg’. Tijdens deze dag was een aantal AAL-innovaties uitgenodigd om producten te showen. Ook gingen (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden in gesprek met staatssecretaris Van Rijn.  

Meer informatie over:

de brochure ‘De kweekvijver van AAL’
http://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/slimme-ict-oplossingen-voor-ouderen/