Overzicht

Wijkverpleegkundige wint wetenschapsprijs

  • 30 oktober 2017

Nivel-onderzoeker en wijkverpleegkundige Kim de Groot heeft met een artikel over de aantrekkelijkheid van de wijkverpleging de Johanna Diepeveen-Speekenbrink Wetenschapsprijs 2017 gewonnen.

Om tot oplossingen te komen voor de groeiende tekorten aan wijkverpleegkundigen, onderzocht Kim de Groot de aantrekkelijke kanten van het werk in de wijkverpleging. Haar artikel Attractiveness of working in home care: An online focus group study among nurses laat zien dat de spilfunctie, autonomie en afwisseling, aantrekkelijke kanten zijn. Kim de Groot: ‘Als wijkverpleegkundigen hebben we een mooi en uniek vak, maar helaas kiezen weinig verpleegkundigen voor dit vak, doordat vaak minder positieve kanten worden uitgelicht, zoals de werkdruk. Deze resultaten kunnen bijdragen aan een meer positieve beeldvorming.’

Johanna Diepeveen-Speekenbrink Wetenschapsprijs
De Groot ontving de Johanna Diepeveen-Speekenbrink Wetenschapsprijs op vrijdag 22 september. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste artikel over afstudeeronderzoek van de masteropleiding Verplegingswetenschap.



Meer informatie over:

het artikel van Kim de Groot en de prijs die ze ermee won
https://www.nivel.nl/nl/nieuws/kim-de-groot-wint-diepeveen-speekenbrink-prijs-voor-artikel-over-aantrekkelijkheid