Overzicht

Het schiet op met het Kwaliteitskader Wijkverpleging

  • 11 september 2017

Eind september is het concept van het Kwaliteitskader Wijkverpleging klaar. Het zal dan worden aangeboden aan het Zorginstituut.

In dit Kwaliteitskader wordt beschreven wat de elementen van goede zorg zijn. Het moet duidelijk maken wat van de verschillende professionals in de wijkverpleging mag worden verwacht en wat zij nodig hebben om goede verpleging en verzorging te leveren. Het kader helpt verpleegkundigen en verzorgenden zichtbaar te maken wat hun werk precies inhoudt en helpt cliƫnten en hun naasten om de juiste zorg te kiezen.

Continu leren
In het Kwaliteitskader wordt niet alleen gekeken naar de inhoud van zorg, maar ook naar de organisatie ervan. Daarnaast komt er aandacht voor hoe zorgaanbieders professionals kunnen ondersteunen. De nadruk komt te liggen op het continu leren en verbeteren van zorg.

Betrokkenen
Het Kwaliteitskader wordt opgesteld door V&VN, de Patiƫntenfederatie Nederland, ActiZ, BTN en Zorgverzekeraars Nederland, in opdracht van Zorginstituut Nederland. Verpleegkundigen en verzorgenden die in de wijk werken denken mee.

Meer informatie over:

het Kwaliteitskader Wijkverpleging
http://www.venvn.nl/Berichten/ID/1970443/Kwaliteitskader-Wijkverpleging-in-de-maak
https://www.actiz.nl/nieuws/ouderenzorg/2017/06/ontwikkeling-richtinggevend-kwaliteitskader-wijkverpleging