Overzicht

Mooc bij Gezondheidszorg College

  • 16 mei 2017

Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland heeft eind vorig jaar als een van de eerste mbo-instellingen een Mooc gelanceerd en denkt nu na over een vervolg.

Een Massive Open Online Course (Mooc) is een online omgeving waarbinnen mensen samen leren en kennis creëren. De Mooc van het Gezondheidszorg College bestond uit vier levels: introductie, zorgtechnologie, zorgen voor naar zorgen dat en ketenzorg. Bij elk level zijn verschillende bronnen aangeboden, zoals artikelen en filmpjes, met bij elke bron een discussievraag voor de deelnemers.

Discussie
De Mooc was bedoeld voor studenten, docenten, zorgprofessionals, ziekenhuizen, instellingen en patiëntenverenigingen. Zij konden hun kennis updaten over veranderingen in de zorg en wat die betekenen voor de (toekomstige) zorgprofessional. De cursus werd gefaciliteerd door twee medewerkers van het Gezondheidszorg College: Kim Geurtjes (blendit coach) en Helvine de Graaf (docent verpleegkunde). In vakblad Profiel (april 2017, pag. 27) vertelt afdelingsmanager Verpleegkunde Bram Smit dat de eerste ervaringen met het ontwikkelen en aanbieden van een Mooc erg positief waren en dat al wordt nagedacht over een actueel thema voor een tweede Mooc.

Meer informatie over:

De Mooc van het Gezondheidszorg College
https://gezondheidszorg.rocmn.nl/nieuws/moocs-nu-ook-in-mbo 
https://www.nationaleonderwijsgids.nl/mbo/nieuws/36505-eerste-mbo-instelling-biedt-mooc-aan.html