Overzicht

Masterclasses HACCP

  • 16 mei 2017

In 2017 organiseert 'Waardigheid en Trots' een serie Masterclasses HACCP door het hele land.

Stel, je werkt op een kleinschalige locatie van een verpleeghuis, waar de familieleden van de bewoners participeren in het dagelijks leven. Op een ochtend ben je aan het werk en komt een familielid binnen met een kartonnen doos en met de mededeling: ‘We hebben nog een hele appeltaart over van gisteren, dus die heb ik lekker meegebracht. Er is genoeg voor iedereen.’ Wat doe je?

Gezond verstand gebruiken
Dit was een van de vragen die aan de orde kwam tijdens een Masterclass HACCP (over voedselveiligheid). Deze Masterclasses worden georganiseerd door het programma Waardigheid en Trots om zorgprofessionals met elkaar te laten discussiëren over de aangepaste Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen die vorig jaar juli werd gepubliceerd. Deze aangepaste code borgt nog steeds de voedselveiligheid door bewust met eten en drinken om te gaan, maar dan met minder registraties. Van de deelnemers was iedereen het erover eens dat deze hygiënecode professionals helpt om bewuster om te gaan met voeding. Minder strenge regels betekenen echter ook meer eigen verantwoordelijkheid en dus meer zelf nadenken over wat wel en niet verantwoord is. Dus bijvoorbeeld wél de appeltaart direct uitdelen als deze er nog goed uitziet en bij twijfel zeggen: ‘Heerlijk, die bewaren we tot vanavond.’ 

Meer informatie over:

de masterclasses HACCP

https://www.waardigheidentrots.nl/verslagen/masterclasses-haccp-meer-bewustzijn-voedselveiligheid-aangepaste-hygienecode-voedingsverzorging/