Overzicht

Gratis lessen mondzorg

  • 16 mei 2017

Het Ivoren Kruis, de Nederlandse Vereniging voor Mondgezondheid, biedt gratis klinische lessen aan medewerkers van zorg- en verpleeginstellingen op het gebied van mondgezondheid.

De organisatie doet dit als onderdeel van het vrijwilligersproject '(h)Oud de mond gezond'.
Ruim vierhonderd tandartsen, mondhygiënisten en assistenten geven als vrijwilliger kosteloze klinische lessen in instellingen. Ze hebben een opleiding gevolgd in de Preventie Academie van het Ivoren Kruis. Zij zijn daarmee op maat geschoold voor het geven van een les aan medewerkers van zorg- en verpleeginstellingen. Het doel van een les mondverzorging is kennis verwerven over het belang van mondverzorging bij kwetsbare ouderen en het leren van praktische vaardigheden mondverzorging.

Materialen
Het Ivoren Kruis heeft acht standaardkaarten voor mondverzorging gemaakt voor gebruik bij individuele cliënten. Op deze kaarten kan de verzorging aangeven welke stappen van mondverzorging relevant zijn voor de cliënt. Je kunt een dergelijke kaart bijvoorbeeld bij de wastafel van de bewoner neerleggen als herinnering. Op de website (H)ouddemondgezond.nl kunnen ook materialen worden gedownload.
 


Meer informatie over:

de gratis lessen
http://www.zorgvoorbeter.nl/ouderenzorg/gratis-lessen-mondzorg-zorgprofessionals.html
http://www.h-ouddemondgezond.nl/