Overzicht

Nieuw expertisegebied geriatrieverpleegkunde

  • 6 januari 2017

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van V&VN Geriatrie & Gerontologie op 15 december 2016 is het ‘expertisegebied geriatrieverpleegkunde’ gepresenteerd.

Het expertisegebied geriatrieverpleegkundige is bestemd voor geriatrieverpleegkundigen zelf, voor docenten, patiënten en voor samenwerkingspartners van de geriatrieverpleegkundige op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Hbo-niveau
Het expertisegebied gaat ervan uit dat er in de komende jaren een wettelijk onderscheid gemaakt wordt tussen de mbo-verpleegkundige (de basisverpleegkundige) en de hbo-verpleegkundige (de regieverpleegkundige, zie ook het artikel Wat gaan we nu eigenlijk regelen hieronder). Vanwege de kennis en vaardigheden die van de geriatrieverpleegkundige gevraagd worden op het gebied van indiceren en organiseren van zorg en preventie is gekozen voor de hbo-verpleegkundige als basis voor dit expertisegebied. Daar nog niet helemaal duidelijk is wat precies de behoefte zal zijn aan specialistische kennis en kunde in de komende jaren, is het expertisegebied wel geschreven met een beperkte horizon: voor de periode 2016-2022.



Meer informatie over:

het expertisegebied geriatrieverpleegkundige
http://www.venvn.nl/Berichten/ID/1695611/Expertisegebied-geriatrieverpleegkundige-gepresenteerd