Overzicht

Gelders Zorg- en Welzijnspact

  • 6 januari 2017

In december 2016 blikten de deelnemers aan een regionaal Zorg- en Welzijnspact in Gelderland terug en vooruit.

De maatschappij verandert en de zorg verandert mee. Dat vraagt om betere zorg voor iedereen, verleend door goed opgeleide en kundige zorgprofessionals. Hiervoor is samenwerking tussen zorgaanbieders, onderwijsinstellingen en lokale overheden op regionaal niveau cruciaal. Het Zorgpact, een initiatief van het kabinet, fungeert als de aanjager van samenwerking tussen deze partijen. Goede voorbeelden krijgen een podium in de Kopgroep en via regionale Zorgpacten wordt de samenwerking tussen de diverse partijen gestimuleerd.

Mijlpalen
In mei 2016 ondertekenden ROC Rijn IJssel, de gemeentes Arnhem en Nijmegen, werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW) en zorgorganisatie De Waalboog zo’n regionaal pact voor Midden- en Zuid-Gelderland. In een jaaroverzicht zetten de deelnemers aan het pact de belangrijkste mijlpalen op een rij, zoals het belonen van pitches van Rijn IJssel en zorgorganisatie Pluryn met een cheque, een onderzoek naar de toekomst van helpende niveau 2 en workshops op de Landelijke Werkdag van het Zorgpact.

Koplopers
Er werd ook vooruitgeblikt. Zo kondigden koplopers aan hun deuren open te zetten en anderen een kijkje in hun ‘keuken’ te gunnen. En in de tweede helft van 2017 zal er waarschijnlijk weer een grote regionale bijeenkomst plaatsvinden.

Meer informatie over:

het landelijke Zorgpact
https://zorgpact.nl/zorgpact

het pact in Midden- en Zuid-Gelderland

http://us3.campaign-archive2.com/?u=8f15522d20519f663c18280cf&id=830fbf04ee
https://zorgpact.nl/actueel/nieuws/jaaroverzicht-midden-en-zuid-gelderland