Overzicht

Canon Palliatieve Zorg

  • 6 januari 2017

Op 14 december 2016 lanceerde staatssecretaris Van Rijn de Canon Palliatieve Zorg. Deze biedt een historisch overzicht van de palliatieve zorg in Nederland en bevat ook studieopdrachten.

Met dit overzicht krijgen studenten, zorgprofessionals, beleidsmakers en burgers inzicht in het palliatieve werk van vroeger naar nu. De historische context van de palliatieve zorg is van belang voor de toekomstige inrichting van de zorg. Geleerde lessen en vergaarde wijsheden kunnen de basis vormen voor het draagvlak voor toekomstige ontwikkelingen en de inspanningen die daarvoor nodig zijn.

Website
De Canon Palliatieve Zorg brengt via de website Canonpalliatievezorg.nl de geschiedenis van de palliatieve zorg in Nederland in beeld. Vanuit 25 vensters krijgt de lezer enkele korte en een paar langere leestips mee voor wie meer wil weten over een bepaald onderwerp. De canon bestaat uit teksten, historisch fotomateriaal, films, studieopdrachten en verwijzingen naar interessante informatie zoals boeken, artikelen en tijdschriften. 

Meer informatie over:

de Canon Palliatieve Zorg

http://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/staatssecretaris-van-rijn-lanceert-canon-palliatieve-zorg/
http://www.canonsociaalwerk.eu/nl_pal/