Overzicht

Verplichte deskundigheidsbevordering

  • 19 februari 2016

Minister Schippers (VWS) overweegt om in 2019, bij de volgende herregistratie in het BIG-register, deskundigheidsbevordering te verplichten. V&VN denkt mee.

Is het nuttig en noodzakelijk om deskundigheidsbevordering verplicht te stellen? De minister denkt van wel. Ze staat positief tegenover de bestaande kwaliteitsregisters, die door verschillende beroepsverenigingen en beroepsorganisaties zelfstandig worden gehanteerd, zo liet ze vorig jaar al weten in een Kamerbrief. Ook kondigde zij toen aan dat ze zich bij de nadere uitwerking van de herregistratie-eisen zou oriƫnteren op de al bestaande initiatieven.

Werkconferentie
Woensdag 20 januari 2016 spraken ruim zestig verpleegkundigen en verzorgenden met V&VN en het College Kwaliteitsregister V&V in een werkconferentie over verplichtstelling van deskundigheidsbevordering en de rol die het Kwaliteitsregister V&V hierbij kan spelen. Met de input uit de werkconferentie stelt V&VN een activiteitenplan voor de komende twee jaar op.



Meer informatie over:

Kamerbrief over deskundigheidsbevordering als eis voor herregistratie
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/personeel-in-de-zorg/documenten/kamerstukken/2015/03/20/kamerbrief-over-deskundigheidsbevordering-als-mogelijk-nieuwe-eis-bij-herregistratie-big

de werkconferentie

http://www.venvn.nl/Berichten/ID/1047395/Deskundigheidsbevordering-moet-vanzelfsprekend-zijn#sthash.MThuj9vI.dpuf