Overzicht

Kennissynthese palliatieve zorg

  • 26 oktober 2016

Met de ‘Kennissynthese onderwijs’ is een flinke stap gezet om de verbetering van het onderwijs over palliatieve zorg in gang te zetten.

De kennissynthese draagt bij aan meer samenhang tussen mbo, hbo en wo, waardoor het mogelijk wordt om professionals op te leiden die in teams kunnen werken en eenzelfde (vak-)taal spreken. In de kennissynthese is vastgesteld waaraan, binnen de verschillende onderwijsniveaus (mbo, hbo en wo), moet worden voldaan op het gebied van kennis, vaardigheden en attitudeaspecten.

Werkgroep
Er komt een Kwaliteitswerkgroep Onderwijs, waarin mensen met kennis van het mbo, hbo en wo vertegenwoordigd zijn. Deze werkgroep formuleert stappen richting een structurele inbedding van palliatieve zorg in het onderwijs op alle niveaus. De werkgroep adviseert de programmacommissie Palliantie en ook of en wanneer er een aparte subsidieoproep voor onderwijs moet komen. Naar verwachting is het advies medio 2017 gereed.

Betrokkenen
De kennissynthese is uitgevoerd door VUmc Academie, in nauwe samenwerking met een speciaal hiervoor ingerichte ‘denktank’ palliatieve zorg-onderwijs, in opdracht van ZonMw.

Meer informatie over:

de kennissynthese ‘palliatieve zorg’
http://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/beter-onderwijs-voor-het-verlenen-van-palliatieve-zorg/