Overzicht

Zorgverleners niet zo geïnteresseerd in baan als docent

  • 25 januari 2016

Zestor heeft een imago-onderzoek uit laten voeren naar het hbo als werkgever, gericht op de functie van docent. Hieruit blijkt onder meer dat maar weinig werknemers uit de gezondheidszorg als hbo-docent zouden willen werken.

Het beeld dat potentiële docenten hebben van het werken bij een hogeschool is minder positief dan verwacht. Mensen die nu werkzaam zijn in de gezondheidszorg willen vooral in de eigen branche blijven. Van hen zou slechts 9 procent wel willen werken als hbo-docent.

Pull-factoren
Het onderzoek laat zien wat de belangrijkste pull-factoren zijn voor werknemers in de gezondheidszorg die een carrièreswitch overwegen: zij zijn vooral op zoek naar een goede werksfeer, inhoudelijk interessant werk en een goed salaris. Ook werken met mensen komt in hun top 5 voor.

Tips voor werving
De gedachte achter het onderzoek is dat inzicht in het imago helpt bij de werving van docenten. Op basis van het onderzoek is een overzicht opgesteld met tips voor de werving.

Werken aan een beter imago
Ook het imago van het mbo kan beter, zo vindt de MBO Raad. Om studenten weer trots te maken op 'hun school' werd de campagne Dit is mbo.nl gestart.



Meer informatie over:

het imago-onderzoek van Zestor (hbo)
http://www.zestor.nl/nieuws/imago-hbo-als-werkgever

de imago-campagne 'Dit is mbo.nl'
http://www.ditismbo.nl