Overzicht

Keuzedeel betere doorstroom mbo-hbo

  • 25 januari 2016

De hogescholen en roc’s van Brabant, Limburg en Zeeland komen samen in actie voor een betere doorstroming van mbo naar hbo.

Het komend schooljaar wordt een ‘Keuzedeel Voorbereiding hbo’ ontwikkeld, speciaal voor mbo-studenten die willen doorstuderen in het hoger beroepsonderwijs. Afspraken hierover zijn half januari door zeventien mbo- en hbo-opleidingen ondertekend.

Oriëntatie
Het keuzeprogramma biedt in de eerste plaats mogelijkheden tot oriëntatie op de verschillende hbo-opleidingen en beroepen. Daarna kunnen mbo-studenten in de gekozen opleiding/sector een studieopdracht in het hbo gaan uitvoeren. Op die manier ervaren ze beter wat de verschillen zijn tussen mbo en hbo.

Per 2017-2018
Alles bij elkaar is het keuzedeel goed voor 240 uren studie. Het programma wordt afgesloten met een toets. Invoering is voorzien met ingang van schooljaar 2017-2018. Studenten van opleidingen op mbo-niveau 4 kunnen het programma dan kiezen.



Meer informatie over:

het plan voor een 'Keuzedeel Voorbereiding hbo'
http://www.avans.nl/over-avans/nieuws-en-pers/nieuwsberichten/detail/2016/01/zuid-nederland-in-actie-voor-betere-doorstroom-mbo-hbo