Overzicht

Stages aankomende kraamverzorgenden

  • 14 september 2016

In de regio Deventer en in Midden-Nederland werken kraamzorgorganisaties en de opleiding Verzorgende IG intensief samen om aankomende kraamverzorgenden beter voor te bereiden op hun werk.

Kraamverzorgende is geen zelfstandige opleiding, maar een zogeheten brancheverbijzondering (uitstroom). Voor roc’s is het bijna niet mogelijk om actuele diepgaande kennis en kunde in huis te hebben van zo’n relatief klein vakgebied. Daarom sloegen in de regio Deventer acht kraamzorgorganisaties, vijftien scholen in de regio en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven de handen ineen. Het doel: samen de opleiding meer diepgang geven, zodat studenten met meer bagage op de arbeidsmarkt komen.

Snuffelstage en motivatiebrief
Tweedejaarsstudenten met belangstelling voor de kraamzorg mogen komen ‘snuffelen’. Voldoet het beroepsbeeld aan hun verwachting, dan kunnen ze een motivatiebrief schrijven en gaan ze in het derde en laatste jaar van de opleiding in een speciale klas, de zogenaamde kraamklas, echt de diepte in.

Project Kraamtalent
Ook in Midden-Nederland kunnen studenten die kiezen voor de brancheverbijzondering kraamzorg zich via stages gedegen oriënteren op de beroepspraktijk. ROC’s en kraamzorginstellingen in Almere, Amersfoort, Alphen a/d Rijn, Hilversum en Utrecht werken binnen het project Kraamtalent samen door het formeren van een specifieke ‘kraamklas’ voor tweede- en derdejaars.



Meer informatie over:

de samenwerking tussen scholen, kraamorganisaties en SBB

https://www.s-bb.nl/nieuws/maatwerk-de-kraamzorg
http://kraamzorgmidden.nl/werkenleren/project-kraamtalent/