Overzicht

Promotiecampagne ouderenzorg gaat door

  • 14 september 2016

De campagne ‘Hbo-v in de ouderenzorg – daar zit meer achter’ van V&VN en ActiZ wordt ook in het schooljaar 2016-2017 voortgezet.

De campagne is bedoeld om studenten en docenten hbo-v een beter en reëler beeld te geven van het werken in de ouderenzorg, zowel in de verpleeghuiszorg als in de wijkverpleging. Dit is nodig in verband met de grote tekorten aan hbo-verpleegkundigen in deze werkvelden. Door het beperkte beeld dat er bestaat van het werken in de wijk of de verpleeghuiszorg kiezen maar weinig hbo-verpleegkundigen hiervoor. Ook de aansluiting van opleiding en praktijk kan beter. Een betere informatievoorziening draagt hieraan bij.

Effect  
De campagne lijkt een positief effect te hebben, zo blijkt uit de voorlopige resultaten van een eerste meting. Van de docenten is 46 procent door de campagne positiever geworden over het werken in de ouderenzorg; van de studenten is dat 38 procent. Tot het eind van het schooljaar zal A+O VVT de campagne voortzetten en financieren.

Materialen
Ook dit schooljaar kan er weer gebruik worden gemaakt van de experience games, (gast)blogs uit de praktijk, student(ambassadeurs), e-zines en social media.



Meer informatie over:

effecten van de campagne
http://www.venvn.nl/Berichten/ID/1611805/Campagne-Daar-zit-meer-achter-gaat-door

voortgang en inhoud van de campagne
http://www.aovvt.nl/home/inhoud-bericht/news/a-o-vvt-zet-campagne-daar-zit-meer-achter-voort/
http://daarzitmeerachter.nl