Overzicht

Nieuwe hoogleraar verplegingswetenschap

  • 14 september 2016

Hester Vermeulen is in juli benoemd tot hoogleraar Verplegingswetenschap aan het Radboudumc. Hiervoor was zij verbonden aan het AMC en de Hogeschool van Amsterdam.

Hester Vermeulen (Oostzaan, 1967) is verpleegkundige en klinisch epidemioloog. Ze vindt dat verpleegkundigen een cruciale rol spelen in het realiseren van kwalitatief goede, veilige, doelmatige en patiëntgerichte zorg. Om verpleegkundigen in staat te stellen deze rol vanuit de inhoud te pakken, initieert zij praktijkrelevant onderzoek, met behulp van innovatieve onderzoeksmethoden, dat bijdraagt aan het verwerven, delen en implementeren van kennis en kunde in interdisciplinaire teams.

Onderzoek
Haar onderzoek richt zich op het onderbouwen van dagelijkse verpleegkundige handelingen, met als doel de kwaliteit en veiligheid van zorg, alsook de professionaliteit van verpleegkundigen, te verhogen. Hierbij kijkt ze naar de gevolgen voor de individuele patiënt (zorgsensitieve uitkomstmaten zoals infecties, zelfredzaamheid, medicatiefouten), ervaringen binnen het team (werktevredenheid, professionaliteit) en naar de consequenties voor de organisatie (kosten en kwaliteit).

Rituelen in de zorg
Naast haar werk als onderzoeker heeft Hester Vermeulen nationale bekendheid gekregen door zogenaamde 'rituelen in de zorg' aan te kaarten en het evidence based-gedachtegoed bij verpleegkundigen te implementeren.

Meer informatie over:

(de benoeming van) Hester Vermeulen
http://nieuws.radboudumc.nl/hester-vermeulen-nieuwe-hoogleraar-verplegingswetenschap/
https://www.amc.nl/web/Onderwijs/Aankomend-student/Master-Evidence-Based-Practice/Interviews-vervolg/Hester-Vermeulen.htm